Sunday, September 19, 2010

Maksete sooritamine




Raha saatmine

(Send money)

https://www.alertpay.com/IMG/homepage-tab03-image.png



Kõik AlertPay kontosised maksed on otsekohesed (sh nädalavahetustel ja riigipühadel) ja kõikidest rahaülekannetest saavad alati nii raha saatja (edaspidi "Saatja") kui ka raha vastuvõtja (edaspidi "Saaja") oma e-posti aadressile vastavasisulise teavituse.
Raha saatmisel saab igakord määrata, kas saata see oma AlertPay kontojäägilt või krediitkaardilt*. Kontojäägilt saab saata raha 22. erinevas valuutas, sh ka Eesti kroonides.

Raha saatmiseks piisab Saaja e-posti aadressi teadmisest. E-posti aadress on ühtlasi ka AlertPay kontonumbriks (tihti kasutatakse ka terminit "Account ID"),
Saata saab raha nii olemasolevale AlertPay kasutajale kui ka inimesele, kes veel ei oma AlertPay kontot, kuid omab e-posti aadressi. Enne raha saatmist mitte kasutaja e-posti aadressile oleks targem eelnevalt Saajaga kokkuleppida ja väljauurida, kas ta on ikka nõus seda raha AlertPay kaudu vastu võtma, sest raha edaspidiseks haldamiseks, on ta sunnitud registreerima endale AlertPay konto.

*Krediitkaardi makseid saavad vastu võtta ainult "Personal Pro" ja "Business" konto omanikud. Krediitkaardi makselimiidid leiad SIIT (erinevas valuutas on see ekvivalentne umbes $500 USD iga kaardi kohta kuus).


Kuidas raha saatmine käib?


Sisene enda AlertPay kontosse ja ülemisest menüüst vali "Send Money".

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 1 - Create - Avaneb maksekorralduse vorm

From: Sellel väljal näitab süsteem automaatselt sinu nime ja e-posti aadressi ning neid andmeid näeb hiljem makse saaja.
To: Sisesta Saaja e-posti aadress
Amount: Sisesta summa, mida soovid saata. Minimaalne summa, mida võib saata on $1 USD. Lahtrisse sisesta ainult numbrid!
Balance: Vaikimisi näidatakse sinu põhivaluuta kontojääki (tavaliselt on selleks USD). Mõne muu valuuta saatmiseks pead valima selle rippmenüüst. Kui aga soovitud valuutakontol raha puudub, siis võtab süsteem automaatselt selle sinu põhivaluuta (Primary Currency) kontolt ja konverteerib vajaliku valuutaühikusse.
Purchase Type: - Please Select Purchase Type - Vali rippmenüüst maksetüüp, mille eest ülekannet sooritad. See on kohustsulik väli. Pakutavad variandid: Service (mõne teenuse eest), Goods (kauba eest), Auction Goods (oksjoni kauba eest), Other (Muu).
Note (optional): Märkused (vabal valikul)

Näit. kui sa soovid oma tuttava või sõbra AlertPay kontole raha laenata, siis "Purchase Type" vali "Other" ja märkuste lahtri võid jätta täitmata.

(vajuta pildile, et näha suurelt)





Kui maksekorrlduse lahtrid täidetud, siis vajuta "NEXT" nupule!

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png
Step 2 - Confirm - Kontrolli veelkord üle maksekorraldusele sisestatud andmed, sisesta oma "Transaction PIN" ja vajuta nupule "SEND"!

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png
Step 3 - Complete - Sinu ülekanne on sooritatud! Raha on edukalt ülekantud Saaja AlertPay kontole ja viimane saab ka vastavasisulise teavituse oma e-posti aadressile.

Kui 2. sammu juures
(Step 2) märkad allolevat teadet, siis võib see tähendada seda, et
  • ükski AlertPay kasutaja ei ole oma kontot antud meiliaadressiga sidunud,
  • saaja on selle e-posti aadressi enda profiili alt kustutanud,
  • sellist kasutajat AlertPay-s ei eksisteeri,
  • oled valesti sisestanud e-posti aadressi.



Kui tegemist on raha saatmisega mitte kasutajale, siis Saaja e-posti aadressile saadetakse teade, et talle on AlertPay kaudu saadetud raha ja kirja sisus on ka juhis, kuidas aktiveerida endale AlertPay konto, et hiljem oleks võimalik seda raha oma äranägemise järgi kasutada.








No comments: