Sunday, September 19, 2010

Konto laadimine



On-line konto deponeerimine

(Deposit Money)



Konto deponeerimise (laadimise) viisid ja teenustasud:

  • Bank Transfer (EUR) - Less than €50.00 - €3.00, €50.00 and up - FREE
  • Money Order (USD) - Free
  • Bank Wire (USD) - $20 USD (Minimum amount: $40 USD)
  • Check (USD) - Free
Bank Wires must be in USD currency. Minimum amount: $40.00 USD.
Transaction fee: $20.00 USD.
Processing time: 2 business days upon receipt.
Expiration: Transaction expires if funds not received within 7 days.
Checks must be in USD currency.
Checks must be certified or a cashier’s check. Personal checks are not accepted.
Processing time: 2 business days upon receipt.
Expiration: Transaction expires if check is not received within 14 business days.

Kõige mugavamaks, kiiremaks ja odavamaks AlertPay konto laadimise viisiks oleks Eesti elanikule kindlasti "Bank Transfer" e. pangaülekanne, sest tegemist on tavalise siseriikliku ülekandega, kuna AlertPay kasutab rahvusvaheliste kiirmaksete sooritamiseks Envoy Services Ltd teenust ja viimane omab Eesti pankades (nii Swedbankis kui ka SEB pangas) arveldusarvet.
Teenustasu pangaülekande puhul, mis on väiksem, kui €50.00 EUR (782,33 EEK) on €3.00 EUR (46,94 EEK). Kui ülekande suurus on €50.00 EUR ja enam, siis teenustasu pangaülekande eest ei võeta.

Näide:
Tehes pangaülekande suuruses €50.00 EUR, saab oma AlertPay kontole €50.00 EUR miinus 2.50 % + €0.25 EUR, mis on AlertPay teenustasu iga kontosisese laekumise eest. Ligikaudne summa saabuks kontole sellisel juhul: €48.50. Laekumise teenustasu (2.50 % + €0.25) tuleb maksta vaid juhul, kui on "Personal Pro" või "Business" konto. "Personal Starter" kontoomanikult kontosiseste laekumiste eest teenustasusid ei võeta ja kontole laekub ei rohkem ega vähem kui €50.00 EUR.

Kui "Personal Starter" kontoomanik deponeerib aga oma kontot summaga, mis jääb alla €50.00 EUR, siis summalt arvestatakse automaatselt maha pangaülekande tasu €3.00 EUR. Seega suur viga oleks teha pangaülekanne suuruses €3.00, sest sellisel juhul ei saabu AlertPay kontole midagi (€00.00), kuna iga saadetud summalt, mis jääb alla €50.00 EUR, arvestatakse automaatselt maha €3.00.


Raha deponeerimine pangaülekande näol koosneb 3. osast:

1. Kohaliku pangakonto andmete sisestamisega (ainult esmase pangaülekande korral ja juhul, kui neid andmeid ei ole juba varem sisestatud)
2. AlertPay kontol ootele jääva summa sisestamisega
3. Internetipangast AlertPay-sse siseriikliku ülekande sooritamisega



Panga andmete sisestamine

(Add Bank Account)


Et oma AlertPay kontot laadida, tuleb eelkõige oma AlertPay profiilile lisada oma pangakonto andmed. Selleks tuleb aga sisse logida oma AlertPay kontosse ja liikuda vastavalt Home » My Profile » Financial » Bank Accounts ja vajutada paremas nurgas olevale nupule "ADD"!

Järgmisena tuleks tähelepanelikult järgida kõiki allolevaid juhiseid!

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 1 (Country)
Please select the country where your bank account is located
Rippmenüüst vali riigiks - Estonia ja vajuta "NEXT" nupule!

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 2 (Bank Type) Please select the type of action you would like to perform with your bank account
Aseta linnuke kastikesse "Bank Transfer (for deposit and withdrawal). Bank transfers to your local account in Estonia" ja vajuta "NEXT" nupule!

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 3 (Account)

Account Information:
  • Account Type: arvelduskonto puhul vali rippmenüüst "Personal Checking"!
  • First name: Eesnimi
  • Last name: Perekonnanimi
  • SWIFT BIC: HABAEE2X (Swedbanki puhul) ja EEUHEE2X (SEB panga puhul). Teiste pankade BIC/SWIFT koodid leiad vajadusel Eesti Pangaliidu kodulehelt SIIN.
  • IBAN: Kontonumbri standardvorm rahvusvaheliseks kasutamiseks. Oma Swedbanki IBANi saad arvutada SIIN ja SEB panga oma SIIN (nende ja ka teiste pangakontode IBANeid saad arvutada Pangaliidu kodulehelt SIIN).

Bank Information:

  • Bank Name: Swedbank AS või AS SEB Pank
  • Bank Phone Number: Panga kontakt tel. (Klienditoe tel.)
  • Swedbanki puhul 003726310310või 6310310 ning SEB panga puhul 003726655100 või 6655100
  • Bank Contact Name: lahtri võib jätta tühjaks või sisestada N/A (kui personaalset tellerit muidugi.

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 4 (Confirm) Kontrolli veelkord üle, kas kõik andmed on õiged ja kinnita sisestatud andmed!

Iga kasutaja saab oma profiilile sisestada kuni 30 pangakontot (maksimaalselt 15 pangakontot ühe riigi kohta). Sisestatud pangakonto andmeid muuta ei saa, küll aga saab kustutada ja vajadusel sisestada uued andmed (Home » Profile » Financial » Bank Accounts » Bank Transfer - Remove).
Kui omad arveldusarvet mitmes Eesti pangas, siis on soovitav sisestada Swedbanki pangaandmed, kuna selle panga kaudu saavad kõik ülekanded kiiremini toestatud.



Deponeerimine

(Bank Transfer Deposit)


Kui panga andmed on sisestatud, siis veel enne, kui alustad internetipangast ülekannet sooritama, pead tekitama AlertPay kontole nn "ootele jääva" summa (Bank Transfer Deposit - Pending). Selle jaoks tuleb siseneda oma AlertPay kontosse ja klõpsata ülemises menüüreas "DEPOSIT" lingile ning uuel avaneval lehel valida "Bank Transfer"

https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 1 - "Amount" lahtrisse lisa summa (Eurodes), mida hiljem oma internetipangast ka üle kandma hakkad (lahter 'Details' võid jätta tühjaks) ja vajutad "NEXT" nupule
https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 2 - Kontrolli veelkord üle, kas kõik andmed on õiged ja vajuta "DEPOSIT" nupule
https://www.alertpay.com/Images/icons/16/tick.png Step 3 - Avaneb "Deposit Instruction" leht ja samaaegselt saadetakse ka sinu e-postikasti pangaülekande juhis (e-kirja teema: ALERTPAY: Bank Transfer Deposit Pending).

Kui oled "Deposit Instruction" lehelt juba lahkunud, siis sama juhise leiad hiljem uuesti oma AlertPay kontost liikudes hiirega ülemises menüüs olevale Profile lingile ja nn "suckerfish" rippmenüüst valides Profile » Financial » Bank Accounts ja klõpsad sellele. Avaneval lehel näed tabelit, kus on pangakonto andmed. Selle tabeli eelviimases veerus on link Deposit Instructions, millele klõpsates avanebki "Deposit Instruction" leht.

(vajuta pildile, et näha suurelt)








Kui ootele jääv summa on oma AlertPay kontole sisestatud, siis sisene oma internetipanka, ava siseriiklik ülekande vorm ja kopeeri oma unikaalne 12. kohaline "Bank Deposit Code" kas AlertPay profiili alt ("Deposit Instruction" lehelt) või e-kirjast ja aseta see internetipanga maksevormi lahtrisse "Selgitus", lisa ülejäänud andmed ja soorita ülekanne. Kuna tegemist on siseriikliku ülekandega, siis ülekande summa on ikka Eurodes.

Selgituse lahtrisse lisada ainult deposiidi kood, muud teksti EI LISA!

(vajuta pildile et vaadata Swedbanki või SEB-i maksekorralduste näidist)





Ongi kõik. Hiljem, kui raha on jõudnud sinu AlertPay kontole, saad vajadusel konverteerida selle mõneks muuks valuutaks (näit. USD).




Muud võimalused


AlertPay kontot on võimalik ka deponeerida kasutades nn sõltumatuid internetipõhiseid e-valuuta vahetajaid (tihti kasutatav termin "Exchanger http://en.wikipedia.org/favicon.ico " või "Exchange agent").
Soovitatav on kasutada ainult AlertPay poolt tunnustatud Exchanger-eid, nagu näit. SwapGold.com , xChanger.org või Goldexpay.com

NB! Oma isiklikku kontot krediitkaardiga laadida ei saa!
Krediitkaarti saab kasutada raha väljavõtmiseks ja rahaülekannete sooritamiseks teisele AlertPay kasutajale või maksta interneti teel mõne kauba või teenuse eest.







No comments: